RNW Media.
Op zoek naar rustiger vaarwater.

RNW Media heeft in recente jaren een aantal organisatorische wijzigingen doorgemaakt. Eén daarvan was de transitie naar een project-gedreven organisatie. Door de wisselingen bij HR en wijzigingen in de organisatie was er een behoefte aan structurele tactische/strategische ondersteuning op HR. Een interim rol naast de huidige HR Officer. Het doel? De dagelijkse gang van zaken stroomlijnen en de HR Officer ondersteunen, adviseren van het Management Team en sparren over strategische HR-projecten.

De eer was aan Kasper. Zijn eerste Interim klus voor Bunchmark, en alleen voor die reden al een project om nooit te vergeten.

Interim.
Miljoen jongen bereikt in 2022!
0 +
In 17 landen actief!
0
Creators getraind
0 +

Over RNW Media

Al voor het instappen van een nieuwe eigenaar en daarmee nieuwe (internationale) groeiambities, was Mepal in korte tijd hard gegroeid, van 50 naar 130 medewerkers. De HR afdeling had hulp nodig bij het op orde krijgen van de basis, maar ook bij het strategisch uitstippelen van de toekomst op een aantal People onderwerpen.
Een uitdagende klus, juist door die combinatie van praktische support en strategisch advies. Gelukkig vinden wij die klussen het leukst.

De Case

RNW Media wil een toekomst bestendige organisatie worden, die vanuit HR weet in te springen op de actualiteit. Naast hun HR Officer hadden ze daarom behoefte aan een HR-professional die naast de dagelijkse gang van zaken stroomlijnen HR óók op strategisch niveau op de kaart zet.

Onze aanpak

Kasper is twee dagen per week als interim HR Adviseur aan de slag gegaan. Zo maakte hij in no time onderdeel uit van de organisatie en zag hij precies waar zijn toegevoegde waarde lag. Aan de ene kant zat hij vol in het dagelijkse reilen en zeilen van de organisatie, en door de aanwezigheid van hun HR Officer had hij ook de ruimte om strategische vraagstukken aan te pakken. Denk hierbij aan het aanpassen van de organisatiestructuur, oppakken van recruitmentbeleid en meer efficiënt inregelen van processen.

Kortom, een interim rol kan om verschillende redenen uitkomst bieden. In dit geval was Kasper een aanvulling op het team. Daarmee kon hij in zijn rol zowel structuur aanbrengen als strategisch meedenken. Bovendien haalden ze met de komst van Kasper niet alleen zijn expertise en ervaring binnen, maar die van heel het Bunchmark team. En zo is geen uitdaging te groot en staat niemand er ooit alleen voor!

“Na het vertrek van 2 HR-managers kort na elkaar heeft Bunchmark op interim basis weten te zorgen voor rust en stabiliteit om aansluitend het HR-team structureel te helpen versterken. Na afronding van hun interim klus stond er een team dat klaar is voor de uitdagingen van een snel groeiend bedrijf.”

Rutger de Korte

Managing director