Bunch Community in actie bij Zeeman.

Eigenlijk is het een beetje omgekeerde wereld. Anouk Rasenberg, lid van onze Bunch Community begon een jaar geleden geleden als interim HR-directeur bij Zeeman, en na herintegratie van de zittende HR Directeur blijft ze tot het einde van het jaar aan als ‘side kick’. Een side kick met een belangrijke missie! Namelijk het coördineren van een grote HR-transitie in alle landen waar Zeeman winkels heeft (Nederland, België, Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland, Spanje, Luxemburg en Portugal)   

Interim. 

De uitdaging

De afgelopen jaren is er weinig aandacht geweest voor HR en daarom wordt de transitie versneld ingezet. De uitdaging ligt in het Verander Management. Niet alle medewerkers van Zeeman staan even open voor de transitie, waarin digitaliseren een grote rol speelt. Bovendien is bij het uitrollen van de nieuwe HR-systemen in Nederland en België niet alles even strak geregeld van tevoren, waardoor er meer tijd gaat naar brandjes blussen en de operatie draaiende houden dan naar strategisch verder denken.  

 

Gelukkig is Change Management waar Anouks passie ligt. Met de terugkomst van de HR-directeur hoeft ze minder te schipperen tussen de operatie en de HR-transitie, en kan ze zich vol concentreren op die laatste.  

 

Wat Zeeman zo leuk maakt om voor te werken? Zeeman is het prototype ‘down to earth’. De mensen zijn vriendelijk en willen graag, binnen het team, maar ook breed in de organisatie. Kortom, een enorm leuke en uitdagende klus!