Mepal

Van strategisch, naar tactisch, naar operationeel en weer terug

Denk je aan Holland, dan denk je aan tulpen, de afsluitdijk, Jan Smit en duurzame drinkbekers. Duurzame drinkbekers? Ja. Die van Mepal namelijk. Al 70 jaar voorzien ze kinderen van broodtrommels en jouw keukenkasten van handige opbergdozen.

Wij omschrijven Mepal graag als: sympathiek, verrassend en bescheiden. Dat geldt voor de Mepal producten (die allemaal even slim en duurzaam zijn) en voor hun bedrijfsvoering. We liepen eind 2021 het hoofdkantoor in Lochem binnen en hebben daar met veel plezier, als duo, een aantal maanden de HR afdeling aangestuurd.

Interim.
jaar geleden opgericht
0
producten
1000
landen te koop
0 +

De uitdaging

Al voor het instappen van een nieuwe eigenaar en daarmee nieuwe (internationale) groeiambities, was Mepal in korte tijd hard gegroeid, van 50 naar 130 medewerkers. De HR afdeling had hulp nodig bij het op orde krijgen van de basis, maar ook bij het strategisch uitstippelen van de toekomst op een aantal People onderwerpen.
Een uitdagende klus, juist door die combinatie van praktische support en strategisch advies. Gelukkig vinden wij die klussen het leukst.

De aanpak

Twee Bunchmarkers hebben de opdracht samen uitgevoerd, in totaal vier dagen per week. Op deze manier konden wij veel aanwezigheid in Lochem garanderen en snel schakelen met hun zittende HR adviseur en de directie. Door deze nauwe samenwerking was de opdracht snel concreet, werden de taken efficiënt verdeeld en maakte we snelheid.
We bouwden aan het HR team en begeleiden de werving voor een vaste HR manager. Ook hebben we de Bunchmark HR scan uitgevoerd. Met de uitkomst van deze scan brachten wij advies uit over de aanpak op de belangrijkste HR onderwerpen in het licht van de verdere groei van Mepal.

Om op structurele manier de ontwikkelvraagstukken van leidinggevenden te onderzoeken is een assessment coach, lid van onze Bunch Community, ingestapt om verschillende assessments uit te voeren.

Kortom, een opdracht met strategische, tactische én operationele elementen.

“Na het vertrek van 2 HR-managers kort na elkaar heeft Bunchmark op interim basis weten te zorgen voor rust en stabiliteit om aansluitend het HR-team structureel te helpen versterken. Na afronding van hun interim klus stond er een team dat klaar is voor de uitdagingen van een snel groeiend bedrijf.”

Rutger de Korte

Managing director 

ANDERE klanten
interim
people plan & strategy
leren, ontwikkeling & leiderschap
meisje die aan het bellen is
Contact

Samenwerken?

Stuur een mailtje naar info@bunchmark.com