Swapfiets

Van groentjes naar een land vol blauwe banden

Ze zijn niet meer weg te denken uit het Hollandse straatbeeld; de blauwe voorbanden van Swapfiets. In 2021 stond het bedrijf in de top 10 snelst groeiende bedrijven van Europa. Vandaag de dag rijden er meer dan 200.000 Swapfietsen rond in 50 steden in europa.

Van 0 naar 1250 werknemers in 5 jaar tijd. Je zal de HR afdeling maar in je schoenen geschoven krijgen…

Interim.
medewerkers
0 +
oprichtingsjaar
0
swapfietsen
1900 +

De uitdaging

Die was bij Swapfiets wel duidelijk; hoe kan je als People afdeling de groei van het bedrijf bijbenen, of eigenlijk zelfs voor zijn? Praktisch gezien, maar vooral ook gericht op de vorming en communicatie van een fijne Swapfiets bedrijfscultuur.

Bij Swapfiets waren ze daarom op zoek naar een HR-directeur voor de korte termijn: iemand met brede ervaring die op alle aspecten kon meedraaien, van recruitment tot leadership en development. Ook wilden ze graag iemand die zin had om volle bak aan de slag te gaan in een snelgroeiende en dynamische omgeving met relatief veel jonge mensen. ‘Bunchmark! Bunchmark! Bunchmark!’, riepen wij in koor.

Eind 2018 aan Auke en Emilie de eer om deze uitdaging aan te gaan.

 

De aanpak

Prioriteit nummer 1 was weten wat er speelt. Dus ging er een vragenlijst uit naar alle medewerkers van Swapfiets. Zo bleek dat persoonlijke ontwikkeling en training voor veel mensen veel belangrijker was dan bonussen, en dat er behoefte was aan meer transparantie.

De afdeling People & Culture werd in het leven geroepen. Processen vastgelegd, geïnvesteerd in een learning- en development platform. Zo schiepen we samen structuur in een afdeling die zo mee kon schalen met de groei van het bedrijf.

“Nou, wat ons betreft hadden ze hier gewoon kunnen blijven werken! Zonder grappen, het beviel ons heel goed.”

Dirk de Bruijn

Founder

ANDERE klanten
organisatie inrichting
people plan & strategy
functiehuis & beloning
meisje die aan het bellen is
Contact

Samenwerken?

Stuur een mailtje naar info@bunchmark.com