Functiehuis & Salaris

Bunchmark helpt je bij het maken van een functiehuis dat zaken vereenvoudigd. Liever een fris Tiny House dan een log gevaarte waarin niemand zich meer thuis voelt.

DIENSTEN

Functiehuis

Een functiehuis (ook wel job matrix) is de structuur van je organisatie, waarin rollen worden geclusterd en ingedeeld op basis van complexiteit. Dit waarborgt samenhang en ‘equity’ en laat zien hoe bijvoorbeeld de baan van een sales manager zich verhoudt tot die van een controller binnen jouw bedrijf. Het functiehuis vormt de basis voor salarisschalen, beloningscomponenten en biedt medewerkers inzicht in loopbaanpaden en duidelijke verwachtingen binnen hun rol.

Belonen

Betaal jij jouw werknemers het juiste salaris?

Een goed functiehuis is de basis om medewerkers eerlijk te belonen en heldere perspectieven te bieden. Wij helpen je bij het bepalen van de juiste salarisschalen, gebaseerd op de benchmark in jouw markt. Ook adviseren we over hoe je beloning meer voorspelbaar maakt voor medewerkers, zodat ze weten hoe het salaris met hun verantwoordelijkheden en de jaren ervaring meebeweegt. Bovendien kijken we niet alleen naar salaris, maar ook naar andere vormen van waardering en erkenning.

TOOLS & Partners

STYR Methode

Bunchmark is STYR gecertificeerd; een model dat vaak gebruikt wordt bij groeibedrijven. Het is een hybride vorm van functiewaardering waarbij zowel de functie als de mens centraal staat. STYR is eenvoudig te leren en bij groei ben je zelf in staat nieuwe rollen toe te voegen aan je functiehuis.

Boek een gratis consult

Contact

Samenwerken?

Stuur een mailtje naar info@bunchmark.com