Coaching

Coachvragen zijn er in even veel soorten als films en series op Netflix, dus hebben wij naast onze interne coaches ook met zorg een community van coaches opgebouwd met een diversiteit aan achtergronden. Zo kunnen we zowel voor individuele- als voor team coaching trajecten altijd de juiste persoon vinden. Werk is het vertrekpunt – wij zijn geen zogenaamde life coaches. Wij staan voor professionele coaches die het niet zwaarder of moeilijker maken dan nodig en helpen om nieuwe inzichten te verankeren in ander gedrag. Zo kun jij of je team een blijvende verandering realiseren.  

Soms hoef je minder te doen dan je denkt en maak je toch een groot verschil.

Feikje Dunnewijk

Bunchmark 

Individuele coaching

Ben jij op zoek naar wat je nu echt wilt? Voel je je uit balans of heb je last van belemmerende patronen of negatief denken? Wil je meer impact maken in je leiderschap? 

Een coach helpt je om deze doelen te behalen, door de juiste vragen te stellen en jou de juiste tools te bieden. Binnen Bunchmark en onze Coach Community zijn diverse specialisaties vertegenwoordigd (loopbaan coaching, millennials, executive coaching, performance, presence) met ook verschillende aanpakken, denk aan lichaamswerk, NLP, systemisch coachen en transactionele analyse. Zo kunnen we voor elke coachvraag de juiste persoon vinden. Al onze coaches zijn gecertificeerd.

Omdat wij coaching combineren met ander werk, weten we als geen ander dat de business realiteit altijd meedoet. We zorgen voor een aanpak of traject dat past binnen jouw mogelijkheden. Concreet is dat vaak een kort traject tussen 4 en 7 sessies. Een alternatief is een abonnement, in te zetten wanneer jij behoefte hebt of wanneer het moment er voor jou is in te kunnen checken.  

Team coaching

Start with wij 

Wil je weten hoe het écht met je team is en op een gerichte manier met het team aan de slag gaan? Of heb je een taaie veranderopdracht met je team? Soms doe je alles goed en loopt het toch niet lekker.

De Bunch teamcoaches hebben een flinke dosis ervaring in het vak en in organisaties, in uiteenlopende branches en systemen. We kijken bij teams graag naar het grotere geheel. De systemische en antropologische aanpak is daarbij leidend in onze teamcoachingstrajecten. 

Wij starten een teamcoachingstraject met een uitgebreide intake met de opdrachtgever om goed vast te stellen wat er nodig is. Want het maakt nogal uit wat voor team je bent. We duiken niet meteen onder de ijsberg, omdat er soms eerst iets anders opgelost moet worden. Soms hoef je minder te doen dan je denkt en maak je toch een groot verschil.  

TEAM COACHING

teambuilding

De CEO van een kleine technische organisatie in de maakindustrie schakelde ons in om, samen met zijn nieuwe team, uit de rode cijfers te komen. We hebben een 2-daagse sessie gefaciliteerd om aan veiligheid, onderlinge binding in het team te bouwen en expliciet te maken wat ze nodig hadden om hun ambitie te realiseren. Resultaat: door dit met elkaar uit te spreken werd het helder dat elk individu in het team een essentiële rol had in de realisatie van de ambitie. Niet alleen inhoudelijk maar ook welk talent nodig was. Daarnaast was de ambitie niet alleen scherper maar ook veel concreter geworden
COACHTRAJECT

'the next step'

Een young professional in een scale-up organisatie wilde verdieping op zowel persoonlijke talenten als op drive en droom. Tijdens deze coaching hebben we dit uitgediept, helder gemaakt en vertaalt naar concrete richtingen en mogelijkheden met bijbehorende acties. Deze young professional kon daarmee zijn richting vorm gaan geven en acties verbindingen aan de nieuwe inzichten.
coachTRAJECT

executive

Een directeur Engineering binnen de logistiek moest zijn team door verandering en een lastige tijd in de organisatie heen loodsen. Ook wilde hij stilstaan bij wat hij zelf wilde in deze veranderende setting. Hij heeft helder gekregen hoe hij zich moest verhouden tot de groepsdirectie waardoor hij veel meer draagvlak en ruimte kreeg.
COACHTRAJECT

team coaching

Binnen een organisatie in de professionele dienstverlening hebben we een team gefaciliteerd bij het slicen van de olifant in de kamer. We hebben ze geholpen bij het elkaar aanspreken op gewenst en ongewenst gedrag. Door juist niet bij het team maar bij het individu te starten werd zichtbaar wat ieder teamleden belangrijk vindt. Met die perspectieven is aan de gezamenlijke norm gewerkt en werd ieders bijdrage effectiever en doelgerichter.