Interim

Niet simpelweg opvullen, maar bouwen aan de toekomst

Vaak wordt een interim rol als ‘niet ideaal’ bestempeld. Liever bouw je met een vaste kracht aan de toekomst. Soms kan het niet anders, de rol van People- of HR manager laat geen enkel bedrijf graag lang open. Vooral bij snelle groei wil je eerst tijdelijke specifieke kennis of skills in huis halen. Of de organisatie wil eerst duidelijk krijgen met welk profiel de People rol wordt ingevuld voordat vaste invulling volgt.

Laat in dit soort gevallen de rol van HR manager of specialist tijdelijk invullen door Bunchmark. Waarom? Dat lees je hieronder.

‘Onze aanpak is slim én pragmatisch. Wij denken in oplossingen maar schakelen ook met gemak naar een strategisch lange termijn perspectief.’

Leanne Gaemers

Bunchmark

Bouwen aan de toekomst

Opgeteld hebben wij ondertussen meer dan een eeuw de rol van HR Manager vervuld. Zo brengen we een bak aan kennis mee uit verschillende type organisaties, van corporate tot start-up. Doordat wij op het snijvlak van interim en HR advies werken zorgen we er niet alleen voor dat de boel blijft draaien, maar ook dat er echt iets komt te staan. Altijd met als doel te helpen bij een duurzame oplossing die bij jouw organisatie past.

Eén plus één is drie

Om in korte tijd impact te maken vullen wij de interim rol vaak samen in. Wij kijken welke expertises nodig zijn en vormen op basis daarvan een duo binnen Bunchmark of met iemand uit onze Bunch Community. Voor interim vraagstukken die beter in te vullen zijn door één persoon of in een expertise gebied zetten wij ook graag onze Bunch community in. Naast de rol van generieke HR Manager hebben we experts op het gebied van: leren & ontwikkelen, beloning, performance & development, (team) coaching, cultuur & verandering.

Onze aanpak

Wij denken in oplossingen maar schakelen ook met gemak naar een strategisch lange termijn perspectief. Nooit dogmatisch: we klampen ons niet vast aan ‘zo hoort het’, maar bouwen juist op het unieke van jouw organisatie voort.

Touch down
Wij komen graag daar waar veel moet gebeuren. Eerst scannen we: wat ligt er al, wat werkt hier en waar willen jullie naar toe. Dan bepalen we de prioriteiten naar deze ambitie. Wat pakken wij beet en wat niet. Sommige onderwerpen parkeren we liever en laten we aan de vaste HR Manager of expert.

Create
Het voordeel van werken in duo’s is dat we tijd hebben om ons zowel met de dagelijkse werkzaamheden bezig te houden als projectmatig inhoudelijke onderwerpen op te lossen. Welke onderwerpen dit zijn bepalen we samen, vaak door een HR scan uit te voeren.

De onderwerpen die we beetpakken zijn bijvoorbeeld:

  • design van de organisatiestructuur met bijbehorende rollen
  • verbetering van de performance development cyclus
  • aanscherpen van de employer value proposition
  • upgraden van het functiehuis
  • advies over beloning
  • leren en ontwikkelen vormgeven
  • de inrichting van je HR afdeling én
    op zoek gaan naar de geschikte permanente kandidaat

Implement
We bewegen makkelijk mee met wat er nodig is en kunnen op- of afschalen in intensiteit en uren. Ons doel is zo te implementeren dat het team weer zelf verder kan. Zo blijven wij nooit langer dan nodig is. Tenzij de lunch echt veel beter is dan bij ons op kantoor natuurlijk!

Klanten

Zo deden we dat bij

interim
interim
interim