Cultuur & Verandering

Wat is cultuur? Het is z’n groot woord dat het veranderen ervan voelt als een onbegonnen taak. Culturen vormen mensen en mensen vormen culturen. De bedrijfscultuur bestaat uit de gedeelde normen en waarden binnen de organisatie en de manier waarop medewerkers met elkaar omgaan, en ook de regels, rollen en middelen die er zijn. Simpelweg: het gedrag dat mensen in de organisatie laten zien en hoe ze dingen met elkaar hebben afgesproken en nakomen. We noemen dat ook wel de harde en zachte elementen die in je organisatie aanwezig zijn.

‘Wat is er voor jouw verandering nodig? Wij hebben alle expertises in huis, zowel voor een brede aanpak als voor specifieke boven- of onderstroom onderwerpen’

Leanne Gaemers

Bunchmark 

Culture vs. Strategy

Ze zeggen niet voor niets ‘culture eats strategy for breakfast’. De weg naar structurele verandering en naar succes van je organisatie verloopt via je cultuur maar niet elk probleem is een cultuurprobleem. Al is niets zo hardnekkig als je bedrijfscultuur. Het zit in de vloerbedekking, aldus onze persoonlijke cultuurguru Maaike Thiecke. De vragen die we vaak behandelen is: hoe beweeg je naar een cultuur die gezonder is en beter past bij jouw ambities?

Wij hebben in onze loopbaan grootse en meeslepende veranderingsprogramma’s meegemaakt en aangestuurd. En fout zien gaan. Wij kennen de do’s en don’ts uit de praktijk. Wij kijken naar verandering met een systemische en antropologische blik.

Om inzicht en antwoorden te vinden op wat jouw cultuur nodig heeft vullen wij ook de elementen toe die horen bij groei culturen. Groei culturen zijn organisatieculturen die gericht zijn op ontwikkeling van business en mensen, alsdus onze andere guru Kegan. Het gaat hierbij om de balans tussen ‘Edge’ (de ambitie en waar we op gechallenged worden), ‘Home’ (mate van veiligheid en waar we support krijgen) en ‘Groove’ (een ondersteunende flow van structuur en afspraken).

Wat past bij jouw organisatie?

Wil jij met jouw organisatie van A naar B en wat vraagt dat van jouw cultuur? Door onze verbinding tussen hard en zacht die ons typeert, zullen wij zowel de weg van de bovenstroom (processen, systemen, rolduidelijkheid) als van de onderstroom (wat leeft er, hoe gaan mensen met elkaar om, wat wordt niet gezegd?) met jou bewandelen. We verfijnen vanuit de assen van Growth Culture (home, edge en groove).

Wat is er voor jouw verandering nodig? Wij hebben alle expertises in huis, zowel voor een brede aanpak als voor specifieke boven- of onderstroom onderwerpen. En nooit meer dan nodig, want een groot cultuurprogramma is vaak niet de oplossing. Wel leert onze ervaring dat leiders grote impact hebben op cultuur en verandering. We zoeken graag uit wat de hefboom in jouw organisatie is en hoe je die kan vergroten door kleine stappen te zetten.

Onze aanpak

  • Touch down
    Wat is jullie B en bedoelen jullie daar allemaal hetzelfde mee? En waar is B een oplossing voor? Wat vraag de beweging naar B van jouw organisatie? Wat is helpend en niet meer? Wie bepaalt het in jullie organisatie? Zijn zaken helder vastgelegd? Wat zijn de rituelen in jullie organisatie en wat zegt dat over jullie? 
  • Create
    Met jullie maken wij de veranderplanning. Wat gaan we aanpakken en welke interventies vraagt dat? Moeten er bijvoorbeeld gewoonweg goede functieprofielen gemaakt worden of vraagt het een aanpak in de onderstroom waarbij we met de teams aan de slag gaan om te kijken wat wel en niet werkt. En waar gaat de pijn zitten? Want er is altijd een verlies. Ben je bereid om dit verlies te nemen? Hier zijn we scherp op. Altijd bedoeld om het in de praktijk echt te laten werken.
  • Implement
    Ons doel is altijd om de organisatie, de mensen, het team inzichten en tools te geven zodat ze verder kunnen. Of Bunchmark een rol speelt in de verdere implementatie of verankering bepalen we altijd in overleg en doen we alleen als we echt waarde kunnen toevoegen.
KlaNTEN

Zo deden we dat bij

Cultuur & Verandering
Cultuur & Verandering