People Plan & Strategie

De paraplu van al je people onderwerpen

De woorden zeggen het; mensen strategie. Wat heb jij jouw medewerkers te bieden, van hun eerste werkdag tot de laatste? En wat heeft jouw organisatie nodig? De People Strategie is de paraplu waaronder alle people onderwerpen een plek hebben. Wat je wilt is dat deze paraplu aansluit bij de doelstellingen van jouw organisatie, jouw strategie tot leven brengt en gedragen wordt door je medewerkers. Ofwel, dat je strategie realiteit wordt.

‘Copy-pasten is zinloos. Jouw belofte is dé reden waarom medewerkers voor jouw organisatie kiezen en niet voor alle anderen!’

Auke Swinkels

Bunchmark 

Jouw people visie – je merk

Dat het belangrijk is om je HR afdeling op orde te brengen om je groei ambities na te jagen is duidelijk. De tijd dat alleen salaris en bonussen genoeg waren om de juiste mensen aan te trekken en behouden is voorbij.

Zorg dus voor een steengoede belofte aan jouw huidige én toekomstige medewerkers, ook wel EVP (Employer Value Proposition) genoemd. Jouw EVP gaat niet alleen over een te gekke VrijMiBo en pingpong tafel. Het gaat over alle onderwerpen van je People Strategie; cultuur, salaris, ontwikkelmogelijkheden, betrokkenheid, onboarding, coaching etc.

Rules for Success   

Denk na over je eigenheid, copy-pasten is zinloos en zelfs schadelijk. Hoe dan wel? Zorgen dat:

 • het de waardheid is;
 • voor langere tijd houdbaar;
 • aantrekkelijk voor jouw doelgroep(en);
 • uniek in zijn soort.

Het is de reden waarom medewerkers voor jouw organisatie kiezen en niet voor alle anderen!

 Onze aanpak

Het neerzetten van de visie helpt om een helder people plan te kunnen maken zodat het realiteit wordt. We houden er niet van als mooie woorden in de la blijven liggen – dat zou toch zonde zijn van al het moois dat je te bieden hebt.

 • Touch down
  Om het DNA van je organisatie goed vast te pakken halen we graag de wijsheid bij jouw mensen op. Zij kennen de organisatie immers het best. Dit doen we middels een survey. Vaak verrijken we de resultaten met workshops om alles  concreet te maken. De uitkomsten  vormen de basis van jouw werkgeversmerk en en bijbehorend people plan.
 • Create
  Met de huidige situatie helder in beeld en de bedrijfsdoelstellingen in de hand maken wij een gap analyse. Samen bepalen we wat er nodig is om het people plan in lijn te brengen met de groei ambities. We brengen een advies uit en zetten de prioriteiten en acties voor je op een rij.
 • Implement
  Samen bepalen we concrete stappen en hoe deze uit te voeren. We gaan over op implementatie van processen en tools om het People Plan van papier af te halen en tot leven te laten komen. Daarna dragen we het stokje over aan de organisatie om het zelf weer verder te brengen.

People scan –  hoe staat HR erbij?

Heb je al scherp wat je People Strategie is, en ben je vooral benieuwd welk HR onderwerpen aandacht nodig hebben in jouw fase van groei? 

In dat geval gaan we op zoek naar een antwoord op je vragen aan de hand van de Bunchmark People Scan. Wij kijken van strategische laag tot de uitvoerende processen en krijgen zo een helder beeld: wat er ligt op het gebied van HR in jouw organisatie. 

Klanten

Zo deden we dat bij

People plan & strategy
People plan & strategy