Leren, Ontwikkelen & Leiderschap

Ben je als mens of organisatie ooit uitgeleerd?

Je zou een hele badkamer kunnen vullen met tegeltjeswijsheden over nooit uitgeleerd zijn en persoonlijke ontwikkeling. En dat is niet voor niets! Weten hoe je jouw talent en dat van anderen optimaal kunt benutten en ontwikkelen is een groot goed. 

Wat ons betreft begint dit bij het scheppen van een cultuur met een focus op nieuwe dingen leren en ontwikkelen. Het creëren van een omgeving waar collega’s geen concurrenten, maar inspiratiebronnen voor elkaar zijn. Kortom, het ontwikkelen van een growth mindset. Goed leiderschap levert vaak een essentiële bijdrage in deze leercultuur, sterker nog: het is een must om het echt te laten werken.

‘Leer met mate, het helpt om alleen dat te leren wat écht nodig is.’

Feikje Dunnewijk

Bunchmark 

Bunchmark academy

First Time Manager Track

Ben jij nieuw in een leidinggevende rol en weet je nog niet precies wat er van je verwacht wordt? Heb je weinig voorbeelden om je heen en geen in-company opleiding?

Deze opleiding is voor iedereen die het zichzelf gunt met meer zelfvertrouwen te beginnen aan een (nieuwe) leidinggevende rol.

Voor de nieuwe generatie managers 

 • Wanneer je net vanuit je team gepromoot bent naar een leidinggevende rol in hetzelfde team
 • Om te leren hoe je mensen meekrijgt
 • Wanneer je gezonde verstand je ver brengt, maar je toch onderbouwing wil
 • Omdat je beter wil leren communiceren
 • Je hebt bij drukte de neiging het ‘toch maar zelf te doen’
 • Omdat je niet begrijpt waarom mensen toch vaak zo moeilijk doen

Growth Mindset

Met een growth mindset is er focus op groeien, nieuwe dingen leren en de ervaring van het leren omarmen. Essentieel wanneer collega’s van elkaar gaan leren in plaats van met elkaar gaan concurreren.

Als organisatie ben je op deze manier flexibel, mensen zitten niet langer vast in hoe het nu is, maar hoe het kan zijn. Je kan versnellen, want verandering zit in je DNA en medewerkers voelen zich daar comfortabel bij. Ze zien kansen en het zelfvertrouwen neemt toe. Medewerkers met zelfvertrouwen zijn productiever, creatiever en assertiever.

 

GROOT of klein?

We kunnen onze inbreng klein houden:  

Een programma ontwikkelen voor een specifieke doelgroep in de organisatie, bijvoorbeeld voor de nieuwkomers. Hoe zorg je voor een effectieve onboarding die helemaal past bij jouw organisatie? Klein dus, maar wel met oog voor het grote geheel, zodat die leuke nieuwe medewerker na zijn onboarding snel effectief kan zijn en niet zwaar teleurgesteld het pand verlaat.

 Of kiezen we samen voor groot: 

En helpen we je om te ontwikkelen naar een leercultuur. De behoefte van medewerkers op ontwikkeling neemt toe, purpose doet er steeds meer toe. Dit kun je inbouwen in je cultuur waardoor de betrokkenheid vergroot. We geven ondersteuning in de inrichting, branding, vormgeving van de programma’s maar ook het leiderschap dat daarbij nodig is.  

Leiderschap

Leiderschap is een vak apart. Leiders hebben grote impact op een cultuur. Maar wat is goed leiderschap? Het antwoord op deze vraag is voor elke organisatie anders. Elke context en fase vraagt immers iets anders van leiders. Door onze ervaring op leidinggevende posities hebben we geleerd snel een analyse te maken en die juiste knoppen te vinden. Denk hierbij aan:

 • In welke groeifase zit jouw organisatie?
 • Wat is de opdracht van het team?
 • Wat is de balans tussen leiderschap en volgerschap?
 • Ligt de focus op de organisatie of het individu?
 • Is er een duidelijke meetlat voor succes? 
 • Wat is de leiderschapstijl en past die bij het doel? 
 • Hoe zit het met zelfkennis en voorbeeldgedrag?

Zonder dogma’s, want daar kunnen we niet zoveel mee. Wij starten vanuit wat er is en wat er nodig is. Om leiderschap te ontwikkelen bieden we verschillende tools gebaseerd op bovengenoemde knoppen. Denk aan een heldere meetlat, (team) coaching, intervisie en ons Bunchmark First Time Manager Track.

Onze aanpak

Wij helpen je bij het aanscherpen van de vraag wat er geleerd moet worden. En daarna ook hoe je dat het best kunt doen.  Bunchmark heeft topprogramma managers, learning specialisten en trainers, facilitators en coaches die aan ons verbonden zijn.

 • Touch down
  Wij beginnen bij de kern: uitzoeken wat het leren echt moet brengen in jouw organisaties. Dat doen we door kennis op te halen binnen alle lagen en te kijken welke methode het beste past. Zonder altijd maar dure programma’s in te kopen, want laten we beginnen met al de wijsheid in te zetten die jouw organisatie al bezit – delen, delen, delen.
 • Create
  We knippen een project op, zodat je snel kunt starten en onderweg kunt bijsturen. In stappen ontwikkelen maakt het mogelijk om te leren, de investering te beperken en snel resultaat te zien. Regelmatig evalueren is een belangrijk kenmerk van onze aanpak. We gaan op zoek naar rituelen en ‘drumbeats’ die het gewenste gedrag stimuleren. Zetten leidinggevenden in als motor van de beweging en werken met de mensen die het betreft, zij weten tenslotte hoe het voor hen werkt. We lokaliseren blokkades en vertellen wat je kunt doen om ze weg te nemen.
 • Implement

  Welke weg we ook kiezen, het doel blijft dat leren een onderdeel wordt van de cultuur waarin fouten maken en experimenteren een belangrijke rol spelen, ook als wij er niet meer zijn. We geven  de tools en leren wij je de vaardigheden om door te ontwikkelen en het zelf te blijven doen.

klanten

Zo deden we dat bij

Leren, Ontwikkeling & Leiderschap
Leren, ontwikkeling & leiderschap