Tradekar

Tradekar is een internationale in- en verkooporganisatie van voornamelijk automotive after-market en caravan- en camping gerelateerde producten. Zij leveren zowel aan de groothandel en de retailmarkt een ruim assortiment aan auto- en caravan accessoires.
Met fietsendragers en caravanrangeersystemen onder eigen label hebben zij ondertussen Europese bekendheid. Omdat zij altijd blijven ontwikkelen en groeien hebben zij ondertussen 7 merken waarmee zij een breed aspect van de automotive markt bieden.

Een leuke korting op zo’n fietsendrager was overigens niet de reden dat we zo enthousiast waren om bij Tradekar aan de slag te gaan. Waarom dan wel? Omdat het een echt familiebedrijf is, al meer dan 40 jaar. Opgericht door de vader van de huidige directeur. Informeel, met een open cultuur en met een hulpvraag die ons op het lijf is geschreven.

teamleden
0 +
oprichtingsjaar
1900

De uitdaging

Binnen het team was er onduidelijkheid over de inhoud van functies. Er was grote behoefte aan heldere functieomschrijvingen en een duidelijke verdeling van taken en verantwoordelijkheden op basis van deze functies.

 

De aanpak

We zijn begonnen met het maken van functieprofielen voor alle medewerkers door met alle afdelingen werksessies te organiseren. In de werksessies hebben we de dagelijkse en minder frequente taken in kaart gebracht en besproken welke kennis en vaardigheden nodig zijn. Daarnaast hebben we met een aantal medewerkers een individueel gesprek gevoerd. Tijdens de gesprekken en werksessies gaven de medewerkers aan dat ze het fijn zouden vinden als er wat meer aandacht zou zijn voor vooruitkijken en ontwikkeling i.p.v. terugkijken in het beoordelingsgesprek.

Nadat de functieprofielen waren afgerond, hebben we samen met de directie een Tradekar functiehuis vormgegeven met een transparant salarisgebouw en salarisgroeibeleid. Om de ontwikkelgesprekken te ondersteunen hebben we een gesprekcyclus vormgegeven.

Als kick-off hebben we op locatie met het hele team een feedback workshop gehouden, waarin de medewerkers middels feedbackkaartjes elkaar feedback gaven en feedback ontvingen. Op basis daarvan hebben de medewerkers een eerste aanzet gedaan in hun eigen ontwikkelplan.

'Professionele en prettige samenwerking. De implementatie van het project is soepel verlopen'

Merel van de Kar
ANDERE Klanten
functiehuis & beloning
HR MARKETING
leren, ontwikkeling en leiderschap
meisje die aan het bellen is
Contact

Samenwerken?

Stuur een mailtje naar info@bunchmark.com