Ambrero Software B.V.

Is het een vooroordeel dat er binnen de ene branche makkelijker gepraat wordt over gevoelens en behoeftes dan in de andere? Als dat zo zou zijn, dat zouden Software developers hoogstwaarschijnlijk in de ‘moeilijke prater’ categorie vallen.

Maar bij Ambrero gaat het anders. Het softwarebedrijf startte 18 jaar geleden onder leiding van Jelle van den Berg en Bart Matthaei. Ze werken samen met ondernemers uit zeer uiteenlopende branches aan complexe digitale innovatievraagstukken. Zowel bij internationale organisaties, non-profit als MKB.

Interview met Elisa Kossen en Bart Matthaei.

0
Sinds 2005 software op maat
0 +
Succesvolle projecten
23465
Blije gebruikers

Sinds 2017 staat persoonlijke ontwikkeling en autonomie hoog op de agenda. Om autonomie te stimuleren en feedback geven te vergemakkelijken worden squads in het leven geroepen. Elk met eigen verantwoordelijkheden en cases, zoals het verbeteren van sales of HR oplossingen.

Bart vertelt hierover:

‘We vinden het binnen Ambrero heel belangrijk te werken aan een cultuur waarin collega’s zich op hun gemak voelen elkaar aan te spreken op werkzaamheden en resultaten. Niet alleen op verbeterpunten, maar ook wanneer zij signaleren dat iemand zich ontwikkelt of een goed resultaat neerzet.’

Hoewel ze meteen al merken dat het team graag leert en enthousiast meedoet met activiteiten op het gebied van zelfontwikkeling, gaat feedback geven niet iedereen even natuurlijk af. In 2021 wordt Bunchmark ingeschakeld om daar iets aan te doen! Allereerst door scherp te krijgen wat de gewenste ontwikkeling in de weg stond. Met deze focus ging Bunchmark aan de slag. Enerzijds door een aantal trainingen waarin collega’s ontdekken en concreet maken wat ze willen ontwikkelen. Ook leren ze elkaar aanspreken op wat ze kunnen verbeteren en wat ze zo in elkaar bewonderen. Anderzijds door tools, zoals bijvoorbeeld intervisies en een duidelijke drumbeat, te implementeren waarmee Ambrero in de toekomst zelf aan de slag kan.

De eerste grote stap is hiermee gezet, maar de grootste uitdaging is die groei doorzetten. ‘We zijn gegroeid van onbewust ónbekwaam naar béwust onbekwaam’, lacht oprichter Bart. ‘Nu gaan we bekwaam worden’. De rol die hij daarin speelt is soms spannend. Je wilt dat medewerkers zich ontwikkelen zonder ze iets op te dringen. Maar organische persoonlijke ontwikkeling is voor iedereen anders. Dus hoe bereik je een cultuur waarin iedereen elkaar kan aanspreken zonder harde kaders? Elisa Kossen, Marketing & Communicatiespecialist bij Ambrero riep daarom de ‘Work Happy Squad’ in het leven:

‘Alles gaat op vrijwillige basis, pas dan weet je zeker dat mensen opstaan voor verandering en resultaat gaan boeken. Als hoofd van de ‘Work happy squad’ vraag ik me steeds opnieuw af; wat hebben de medewerkers nodig? We testen om de behoefte te checken en om de aanpak hierop te laten aansluiten’

Kortom, een Ambrero is een bedrijf vol developers waarin veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en waar collega’s duidelijk verwoorden waar teamleden goed in zijn en waarin ze zichzelf kunnen ontwikkelen. Dat is iets waar ze enorm trots op mogen zijn en wij als Bunchmark vinden het een eer dat we daar een steentje aan hebben mogen bijdragen.

‘Het is heel fijn dat Bunchmark alle disciplines in huis heeft. Ze zijn een one-stop-shop. Zo konden ze precies bieden wat Ambrero nodig had. Bovendien ging dat in overleg. Zij brachten de expertise, wij de kennis over het bedrijf. Zo werd het resultaat een sterke co-creatie die geheel aansloot op onze behoeftes.’

Bart Matthaei

CEO en co-founder van Ambrero Software B.V.

ANDERE Klanten
functiehuis & beloning
interim
leren, ontwikkeling en leiderschap
meisje die aan het bellen is
Contact

Samenwerken?

Stuur een mailtje naar info@bunchmark.com