Bacardi

#fitforthefuture 

In September vorig jaar kregen we van Bacardi een ‘niet zo typische’ vraag. Uit een verassende regio bovendien. HR manager Surabhi en Communicatie manager Maciej, verantwoordelijk voor de regio Oost-Europa en Noord-Azië, stonden op het punt hun campagne #fitforthefuture te lanceren. Een programma van acht maanden waarin ze de medewerkers kennis lieten maken met alle facetten van well-being. Bunchmark werd ingevlogen voor de content- en communicatiestrategie rondom hun well-being topics.

Best een spannende opdracht, zeker voor een regio waarin veel mensen op welzijnsvlak kwetsbaar zijn. Maar de combinatie van inhoud en vorm past goed bij ons, en met de boodschap van Bacardi ‘houd het luchtig en eerlijk’ was er geen twijfel meer.

HR Marketing en Communicatie Strategie 
0
Talen binnen 1 regio
0 +
nieuwsbrieven gevuld met content
0
quiz deelnemers

De uitdaging

Er lag bij Bacardi een campagne op de plank: #fitforthefuture. Ook de grote lijnen waren uitgezet. In acht maanden zouden alle werknemers leren over well-being. Elke twee maanden stond er een andere thema centraal:

1. Mental well-being
2. Physical well-being
3. Social well-being
4. Community well-being

Maar hoe geef je zo’n programma vorm? Op welke manier communiceer je? En welke rol spelen culturele verschillen binnen de regio? Een regio die loopt van Polen, Centraal-Europa, de Baltische staten, langs Oekraïne, Kazachstan en Rusland helemaal tot aan China, Zuid-Korea en Japan.

 

De aanpak

Ook wij hadden geen antwoord klaar op bovenstaande vragen. Dus toen Bacardi ons benaderde hen te helpen bij het bepalen van een communicatiestrategie was een ding zeker: We zetten de koers niet vast, maar gaan samen in sprints ontdekken wat het beste aanslaat zodat we tussentijds kunnen evalueren en bijstellen. De Bunchmark Bacardi squad bestond uit HR experts Mara en Léanne, marketeer, facilitator en well-being pro Hilke uit de community en onze Marieke die voor onszelf communicatie en marketing verzorgt, met Marieke in de lead.

Door middel van een wekelijkse nieuwsbrief, video’s, assessments en online spellen leren alle medewerkers over mentale en fysieke gezondheid. Bacardi zorgde voor inspirerende boodschappen van managers en Primo’s (zo worden de Bacardi medewerkers genoemd) over dankbaarheid, het belang van connectie met je collega’s, een gezond sociaal leven etc.

Als afronding van elk onderwerp organiseerden we een online quiz waarin alles wat er in de nieuwsbrieven voorbij was gekomen op een ludieke manier werd getest. Maciej zelf was de host en Hilke uit de Bunch Community sloot aan als Well-Being expert om achtergrondinformatie te geven. Met korte brainstorms zorgde de squad voor de goede inhoud en toon. En Marieke had wekelijks contact met haar counterpart in Japan.

Zo werkten we 8 maanden intensief met elkaar samen waarin we veel hebben geleerd. Niet alleen over well-being zelf, maar ook over de uitdagingen in cultuurverschillen en over het belang van een campagne zoals deze binnen een groot bedrijf. HR marketing verdient echt een plek in het HR vak. Soms voelde onze campagne een beetje als een druppel op de gloeiende plaat. Soms vonden we het bereik niet groot genoeg. Maar in de evaluatie vorige week konden we toch alleen maar terugkijken op een zeer geslaagde campagne. We misschien niet iedereen in de regio expert gemaakt, maar wel de eerste zaadjes geplant bij Primo’s over het belang van hun mentale gezondheid. En dus zijn wij trots op het resultaat en wensen we Maciej en het Bacardi team heel veel succes met de volgende stappen.

'Bunchmark is a very reliable and competent partner in the territory of wellbeing. Our project was a true partnership where we were able to ask challenging questions, find common solutions and learn together. I recommend Bunchmark to any company that values employees wellbeing.'

Maciek Kadlubowski​

Communications Director EEURA

ANDERE Klanten
functiehuis & beloning
interim
leren, ontwikkeling en leiderschap
meisje die aan het bellen is
Contact

Samenwerken?

Stuur een mailtje naar info@bunchmark.com