PGGM

Leren en ontwikkelen – delen van alles wat beschikbaar is!

PGGM investments in Zeist is onderdeel van de coöperatieve pensioen organisatie en het organisatieonderdeel dat het collectieve pensioen vermogen belegt. Dat doen ze niet alleen op een kostenefficiënte wijze, maar ook met aandacht voor een maatschappelijk verantwoord rendement.

Bunchmark werkt sinds 2020 voor dit onderdeel en dat is geen dag saai, want verschillende afdelingen hebben behoefte aan uiteenlopende People diensten.

Deze vraag speelt binnen het infrastructure-investment team van PGGM. We gingen daar aan de slag met het bouwen van een leercultuur door het maken van een career grid, een mentorprogramma op maat, onboarding en diverse andere leerprogramma’s. Dit alles draagt bij aan de ontwikkeling van professionals en is per functie helemaal aangepast op de belangrijkste differentiërende factoren.

Leren, Ontwikkelen & Leiderschap 
Culturen in één team
0
teamleden
0 +
oprichtingsjaar
1900

De uitdaging

Het infrastructure-investment team van PGGM groeit snel. Het team is vooral gericht op het ontwikkelen van technische skills binnen het directe vak. Met daarmee onvoldoende bewustzijn op het van belang van persoonlijke ontwikkeling en communicatie. Daarnaast was er een grote drang onder medewerkers om zich via carrièrestappen snel te ontwikkelen maar was het voor hen onvoldoende helder hoe ze een promotie konden bereiken.

 

De aanpak

Allereerst zijn we begonnen met een grondig onderzoek naar alles wat er al was. Dat hebben we als vertrekpunt genomen en was de basis voor de bouw van passende oplossingen. We hebben nieuwe tooling voor PGGM ontwikkeld en praktisch advies gegeven op het gebruik van deze tools, bijvoorbeeld met workshops voor managers en medewerkers. Hiermee kwam het collectieve leren meteen op gang.

Daarnaast hebben we expliciet gemaakt wat leiderschap in een lerende organisatie betekent.
Stap voor stap en met de mensen uit het team, zodat het team mee kon groeien. 

Met deze aanpak heeft de afdeling een omslag gemaakt van leren doe je ‘alleen’ buiten de deur naar leren is ook gebruik maken van de wijsheid in de organisatie. Ze hebben nu voldoende tools en hulp in handen om dit zelf in een ritme te blijven doen. Nieuwe medewerkers zijn sneller ingewerkt en trouwe medewerkers houden elkaar scherp. 

“Wat ik sterk vind aan Bunchmark is dat ze medewerkers op een inspirerende manier betrekken bij het ontwerpen van de nieuwe aanpak. En vervolgens intensieve begeleiding geven om die aanpak gezamenlijk te implementeren. Door deze manier van werken heeft Bunchmark binnen PGGM Infrastructure gezorgd voor continue verandering waarbij persoonlijk ontwikkelen centraal staat in het werk."

Erik van de Brake

Head of Infrastructure

ANDERE Klanten
functiehuis & beloning
interim
leren, ontwikkeling en leiderschap
meisje die aan het bellen is
Contact

Samenwerken?

Stuur een mailtje naar info@bunchmark.com