Dutch Culture

Bij Dutch Culture houden ze zich niet bezig met tulpen en jong belegen Goudse Kaas, maar met interculturele samenwerkingen. Het is een kleine internationale organisatie met 45 medewerkers. Dutch Culture adviseert over culturele samenwerking met meer dan 23 landen. Ze helpen om culturele ambities waar te maken en vertegenwoordigen kunstenaars in de meest uiteenlopende kunsten als muziek, dans, schilderijen, enzovoort.

Een expert dus als het aankomt op externe culturen, maar nu was het tijd om naar binnen te kijken. Daarom werd Bunchmark ingevlogen om hun interne cultuur onder de loep te nemen.

Cultuur & Verandering

blog afbeelding
medewerkers
0 +
aantal landen waar ze actief zijn
0

De uitdaging

Bij Dutch Culture heerste onrust onder de medewerkers na veranderingen in de organisitie. De samenwerking binnen teams liep daardoor niet altijd soepel. Oorzaak (en gevolg) was dat medewerkers niet goed wisten waar ze aan toe waren. Dit resulteerde in ontevredenheid van medewerkers en een hoog verloop. 

 

De aanpak

Eerste stap was een gerichte survey om de diverse onderwerpen waar onrust over was uit te vragen. In een aantal sessies met de medewerkers hebben we de uitkomsten verder uitgediept en geprioriteerd, om ze vervolgens voor te leggen aan de directie. In de vervolgsessie hebben we medewerkers en directie samengebracht. Alle zaken zijn benoemd en recht gedaan. 

 

Nu was het tijd om afscheid te nemen van het verleden en samen richting aan te brengen in de toekomst. De organisatie heeft vervolgens in een passende drumbeat vervolg gegeven aan de richting en intenties. De waarden zijn verkend en uitgewerkt (Dutch Culture Code), performance management is ingericht en managers zijn getraind. Dit heeft veel meer helderheid en focus gebracht.

.

ANDERE klanten
organisatie inrichting
people plan & strategie
functiehuis & beloning
meisje die aan het bellen is
Contact

Samenwerken?

Stuur een mailtje naar info@bunchmark.com