Channable

Klaar voor de volgende stap

In het tofste pand van Utrecht vind je Channable, acht jaar geleden opgericht en inmiddels uitgegroeid tot een internationale, snelgroeiende scale-up met een team van meer dan 200 professionals.

Als wij begin 2022 binnen stappen heeft de organisatie net een grote investering binnengehaald en dus maakt het bedrijf zich op voor een volgende stap. Qua productontwikkeling, buitenland ambities en, fijn voor ons, hun people management.

Functiehuis & Beloning
nieuwe starters per maand
0 +
medewerkers
0 +
oprichtingsjaar
1900

De uitdaging

Channable is een jong bedrijf met een sterke aantrekkingskracht. De fijne cultuur, vrijheid en de ontwikkelmogelijkheden zijn in de beginjaren doorslaggevend bij het aantrekken en behouden van medewerkers. Maar met de groei van het bedrijf begint salaris een grotere rol te spelen. Bovendien is er door het aantrekken van veel nieuwe medewerkers behoefte aan meer kaders voor een functiehuis en salarisstructuur gebaseerd op een goede benchmark, met support van experts. Ook is er scheefgroei ontstaan in functietitels en salarissen.

Channables huidige framework heeft meer onderbouwing nodig, functies moeten opnieuw in kaart worden gebracht en op basis daarvan moet er helder functiehuis (job matrix) komen met marktconforme reward strategie.

 

De aanpak

Geheel volgens het Bunchmark boekje zijn wij gestart met de touch down om het bedrijf goed te leren kennen. In een kick off sessie met het projectteam (founder en CEO, groei manager en HR manager) hebben we eerst gekeken naar de strategie en groeiambities van Channable. Daarna hebben we interviews afgenomen met alle leden van het managementteam en de OR

Met al deze input zijn we samen met HR en de teamleads alle functies gaan indelen in de matrix. Hiervoor gebruiken we de STYR methode waarbij je, voor indeling, kijkt naar het probleemoplossend vermogen en mate van autonomie in de rol.

Aan de matrix hebben we salarisniveaus gekoppeld door gebruik te maken van benchmark gegevens en door naar de interne verhoudingen te kijken. De laatste stap was de HR manager klaarstomen om het stokje van ons over te nemen door het eigen maken van deze methodiek. Zij kan nu zelf in de toekomst functies indelen en waarderen, wel zo handig in een groeibedrijf!

"Bunchmark stelde ons de juiste vragen tijdens het gehele proces. Uiteraard worden kaders van het project aangehouden, maar ze durven ook vragen te stellen over onze beslissingen of dingen die net buiten dit kader vallen. Dat heeft juist toevoegde waarde".

Rob van Nuenen

CEO

ANDERE klanten
Performance development
interim
people plan & stragegy
meisje die aan het bellen is
Contact

Samenwerken?

Stuur een mailtje naar info@bunchmark.com