Blender

Freedom to create

Blender is een opensource programma voor het maken van 3D-computer graphics en computeranimaties. Het programma komt uit de koker van de Nederlandse Ton Roosendaal, die de eerste bestanden schreef op 2 januari 1994, de officiële verjaardag van Blender.

26 jaar later is er veel veranderd, Blender is gegroeid naar een organisatie van ruim 40 medewerkers en heeft een actieve community van meer dan 100 ontwikkelaars die aan Blender meewerken. Hun missie: “Freedom to create.”

Organisatie Inrichting
Performance Development 
opensource sinds
0
ontwikkelaars actief in de community
0 +
oprichtingsjaar
1900

De uitdaging

Maar niet alles is veranderd, na 26 jaar staat nog steeds dezelfde man aan het roer, founder Ton Roosendaal. Een man met een sterke visie en nog steeds als spil in de organisatie. In 2020 realiseerde hij zich dat het tijd was om aandacht te besteden aan de vraag hoe Blender verder vorm te geven en wat er nodig was om de organisatie toekomstbestendig te maken.

 

De aanpak

We zijn begonnen om samen met de Ton de missie en ambitie van Blender scherp neer te zetten en deze te vertalen naar een passende organisatie indeling. Deze organisatie indeling is  omgezet naar heldere omschrijving van rollen en verantwoordelijkheden. Tegelijkertijd is er een scan uitgevoerd om de belangrijkste organisatie issues te bepalen, gerelateerd aan die ambitie.

Uit deze scan kwam een plan van aanpak met focus op het versterken van de mensen zelf. Bij Blender werkt een zeer getalenteerd internationaal team met ieder zijn of haar specialiteit. Hierdoor werken zij veel zelfstandig en worden veelal aangestuurd op de inhoud van werkzaamheden. Het persoonlijke stuk was wat onderbelicht; de begeleiding, ontwikkeling en aansturing van de medewerkers kon worden verbeterd. Vanuit de basis die ze hebben neergezet, namelijk duidelijkheid in rollen en verantwoordelijkheden, kunnen de medewerkers gerichter werken aan hun ontwikkeling.

 

Een Bunchmark partner is als interim HR manager gemiddeld één dag per week aan de slag gegaan om bovenstaande te implementeren. Ze zorgt dat de organisatie indeling ook echt van papier komt en passend blijft bij veranderingen. Ze coacht de founder en het management in de aansturing van de mensen en helpt medewerkers zelf met ontwikkelplannen en acties. Ter ondersteuning hiervan hebben we een ‘feedforward training’ gegeven waar medewerkers concreet aan de slag gingen met ontwikkelacties en elkaar feedback vragen en geven. Als opvolging hierop is een workshop gegeven met het team om nog verder te verdiepen op hun rol, ontwikkelplan en het helpen van elkaar hierbij.

Door de lengte van de samenwerking en het vertrouwen vanuit Blender krijgen we de kans stap voor stap Blender te helpen in haar ontwikkeling.

ANDERE Klanten
performance development
interim
functiehuis en beloning
meisje die aan het bellen is
Contact

Samenwerken?

Stuur een mailtje naar info@bunchmark.com