B Corp

Wij bouwen een Fair Playground.

Bunchmark is B Corp gecertificeerd. Dat betekent dat wij onderdeel uitmaken van de B Movement en dat we ons dagelijks inzetten om ons economische systeem te veranderen en een positieve invloed te maken op alle belanghebbenden – werknemers, gemeenschappen, klanten en onze planeet. Hoe we dat doen lees je hieronder!

lees meer
Wat is

B Corp

B Corp, of Benefit Corporation is een certificering voor bedrijven die niet alleen gericht zijn op winstmaximalisatie, maar ook op het bereiken van positieve sociale en mileu-impact. De B Corp certificering wordt verleend door B Lab, een wereldwijde non-profit organisatie. Ze hebben een set van 5 pijlers ontworpen die B Corps moeten volgen:

  • Doel: B Corps hebben een duidelijke missie die verder gaat dan winst maken.
  • Bestuur: B Corps hebben een bestuur dat verantwoordelijk is voor zowel de financiële als de sociale en milieuprestaties van het bedrijf. 
  • Werknemers: B Corps bieden goede werkomstandigheden en kansen aan hun werknemers.
  • Gemeenschap: B Corps werken samen met hun lokale gemeenschap om een positieve impact te maken. 
  • Milieu: B Corps werken om hun impact op het milieu te verminderen.

Dit filmpje legt het precies voor je uit.

De B Corp certificering moedigde ons aan om onze impact om onze impact op sociaal gebeid te vergroten.

Wij hebben onze maatschappelijke verantwoordelijkheid in ons bedrijfsmodel ingebouwd. Zo streven we naar een evenwicht tussen onze winstgevendheid en het creëren van waarde voor de samenleving.

B Corp x Bunchmark

Ons B Corp Kompas

Fair Playground

Let's build a fair playground for all people to sparkle at work. Dat is onze missie en daar werken we elke dag aan. Voor ons is een fair playground een inclusieve, transparante werkplek waar ruimte is voor elk geluid. Iedereen hoort gelijke kansen te hebben en een eerlijke beloning te krijgen.

Openheid

Een van de voorwaarden voor gelijkwaardigheid is transparantie. Pas zo kan je garanderen en inzichtelijk maken dat bijvoorbeeld salarissen eerlijk verdeeld worden. Zowel naar onze klanten, werknemers, leveranciers en partners zijn wij open en transparant.

niet voor geld

Wij werken pro bono – op ons vakgebied – voor organisaties die een positieve impact maken. Zo zetten we ons allemaal in voor Refugee Talent Hub en hun missie om vluchtelingen aan het werk te helpen in Nederland. Daarnaast is iedereen binnen Bunchmark vrij om tijdens kantooruren vrijwilligerswerk te doen. En daar wordt volop gebruik van gemaakt!

Start with wij

Wij maken impact door de kennis en mensen binnen het vak samen te brengen, dan wordt én plus één drie. We werken vanuit vertrouwen met onze medewerkers en betrekken onze community en onze klanten in onze sociale impact. Samen maken we verschil.

Onze doelen

Het B Corp Board

Een B Corp stempel krijgt pas betekenis als we vooruit kijken en doelen blijven stellen. Daarom hangt er op kantoor een bord, ons B Corp Bord. Daarop kan iedereen ideeën, doelen en acties schrijven die zullen bijdragen aan onze missie een ‘Fair Playground’ te creëren van elke werkvloer in Nederland.

Meekijken  op het B Corp bord? Of heb jij een idee dat je graag wil delen? Kom gerust langs op kantoor!