Even over die ‘Fair Playground’

ONS DNA

“Een fair playground is voor ons een plek waarin ambitie, heldere spelregels, gelijkwaardigheid en ruimte voor elk geluid vanzelfsprekend zijn.”  

‘Let’s build a fair playground for all people to sparkle at work.’

Bunchmark gelooft in de kracht van je medewerkers, zij maken immers de groei van je bedrijf mogelijk. Wij weten inmiddels dat het werken aan een gelijkwaardige, transparante en inclusieve context een belangrijke voorwaarde is om medewerkers hun volle potentieel aan te wakkeren.

Die ‘fair playground’, wat bedoelen we daar eigenlijk mee? Een omgeving waar mensen zich aan de regels houden of binnen de lijntjes kleuren?

Nee, het gaat om een speelveld (noem het lekker ouderwets: de werkvloer) creëren waar medewerkers gelijkwaardig zijn en waarin iedereen kansen krijgt. Bovendien gaat het om voorwaarden scheppen waarop iedereen die kansen kan benutten. Een fair playground is voor ons een plek waarin ambitie, heldere spelregels, gelijkwaardigheid en ruimte voor elk geluid vanzelfsprekend zijn.

Belonen

Je hebt vast wel eens ergens gewerkt waar je het gevoel had dat er niet eerlijk werd beloond. Dit is demotiverend en brengt disbalans in een organisatie.

Vaak ontstaan deze situaties niet uit onwil, maar uit onwetendheid. Zolang functies niet helder zijn beschreven, verantwoordelijkheden niet in kaart worden gebracht en niet duidelijk is hoe functies zich tot elkaar verhouden is het moeilijk om mensen eerlijk te belonen. Daarom geloven wij zo sterk in een goed functiehuis. En dan het liefst in de vorm van een tiny house; een helder, simpel en transparant overzicht van functies en verantwoordelijkheden. Staat je tiny house als een huis? Dan heb je daarmee de basis voor een fair playground.

Houd je daar vervolgens aan. Wij zijn een groot voorstander van eerlijk belonen voor de verantwoordelijkheden die je iemand geeft. Veel scale ups en start ups worstelen daarmee. Onderdeel zijn van hun missie om de markt op z’n kop te zetten wordt soms gezien als legitieme reden om medewerkers onder de markt te betalen. Daar geloven wij niet in. Vooral niet wanneer er onverklaarbare grote onderlinge verschillen zijn. Betaal, in welke fase van groei je ook zit, werknemers een eerlijk salaris, dan neem je jezelf als bedrijf ook serieus en creëer je een speelveld waarin de kansen echt gelijkwaardig zijn.

Dus, wil jij zeker weten of er een eerlijke salarisverdeling is binnen de organisatie? En misschien is er ook inzicht nodig in de man/vrouw verdeling, leeftijd en/of het aantal jaren ervaring van jouw medewerkers. Dan is een goede analyse noodzakelijk. Bunchmark biedt jaren ervaring op het gebied van functiehuis en beloning. Daarmee zorgen we voor de kaders en de spelregels van jouw organisatie. Ofwel, een fair playground waarbinnen iedereen de mogelijkheid heeft het beste uit zichzelf te halen.

Nieuws

Nieuwsgierig naar meer?

meisje die aan het bellen is
Contact

Samenwerken?

Stuur een mailtje naar info@bunchmark.com